Miksi Sauli Niinistö

Hyvä ystävä,

Nyt on ratkaisun paikka presidentinvaaleissa. Ennakkoon äänestäneitä on ennätysmäärä eli 36 prosenttia, mutta äänioikeus on edelleen käyttämättä 64 prosentilla! Nyt on aika kilahtaa kaverille. Jos sukulaisissasi tai tuttavissasi on vielä henkilöitä, jotka eivät tiedä kenelle äänen antavat tai harkitsevat äänestämään menemistä, niin nyt on aika vaikuttaa heihin. Vaalin tulosta eivät ratkaise gallupit, vaan uurnaan annetut äänet! Kerron tässä viestissä miksi minun ehdokkaani on alusta alkaen ollut Sauli Niinistö.

Miksi Sauli Niinistö?

– Suoraselkäinen vastuunkantaminen

Niinistö on läpi elämänsä hoitanut hänelle annetut tehtävät vastuullisesti opiskelusta lähtien. Toimiessaan valtiovarainministerinä hän tervehdytti Suomen julkista taloutta kovalla kädellä ja toimiessaan eduskunnan puhemiehenä hän leikkasi rönsyt eduskunnan budjetista. Kumpikaan työ ei tuonut hänelle uusia ystäviä, mutta osoitti hänen tarttuvan asioihin tinkimättömillä tavalla silloin kun maan etu sitä vaatii.

– Oikeudenmukaisuuden korostaminen ja sen toteuttaminen omassa elämässä

Vastuunkantaja Niinistö edellyttää paljon myös työtovereiltaan ja alaisiltaan. Hänen ajattelunsa lähtee siitä, että jokaisen on kykyjensä mukaan annettava oma panoksensa yhteiskuntaan. Kun on oman panoksensa antanut, niin on myös oikeus odottaa tulevansa oikeudenmukaisesti kohdelluksi. Niinistö on jo vuosien ajan puhunut syrjäytymisen vaaroista, niiden torjumisesta ja nuorten kannustamisesta oikealle tielle opiskelun ja työn pariin. Niinistö on kohtuuden ystävä ja oikeudenmukaisuuden puolustaja kaikilla tasoilla. Koska hänestä ei ollut oikein, että eduskunnan puhemiehenä toimiessaan hän sai puhemiehen palkan lisäksi myös eläketuloja Euroopan investointipankista, hän säännöllisesti ohjasi osan tuloistaan hyväntekeväisyyteen.

– Aidosti Suomella töissä

Presidentin tehtävänä on ajaa suomalaisten asiaa. Se tarkoittaa hyvien ulkosuhteiden vaalimista sekä naapurimaihin, että kauemmaksi. Se tarkoittaa suomalaisten arvojen, kuten ihmisoikeuksien kunnioittamisen, esilletuomista kansainvälisesti. Tärkeä osa presidentin tehtävää on myös viennin edistäminen ja suomalaisten innovaatioiden puolesta puhuminen. Suomesta etäällä sijaitsevien kansainvälisten kriisien ratkaiseminen on tärkeää työtä, mutta se ei ole Suomen presidentin ydintehtävä.

– Maa tarvitsee unilukkarin

Elämme taloudellisesti hyvin vaikeita aikoja ja nyt on aika herätellä luutuneita rakenteita. Suomi tarvitsee maan laivan peräsimeen presidentin, joka uskaltaa ottaa kantaa myös kotimaan asioihin. Julkinen talous on tervehdytettävä, kilpailukykyä vahvistettava ja palvelujen tuottamista uudistettava, jotta Suomi pysyy hyvinvointiyhteiskuntana jatkossakin. Presidentiksi tarvitaankin nyt henkilö, joka ei aja minkään yksittäisen eturyhmän asiaa, vaan näkee kokonaiskuvan ja antaa tukensa hallituksen työlle niiden uudistusten toteuttamisessa, jotka ovat välttämättömiä.

Näillä perusteilla ääneni saa siis ehdokas numero kuusi Sauli Niinistö. Vanhan tavan mukaan annan ääneni Sastamalassa Muistolan koululla ja sitä ennen olen varmasti kilauttanut kaikille kavereille. Tee se sinäkin, nyt teemme yhdessä Saulista presidentin!

 

Comments are closed.