Satonen vastaa Paanaselle: Hyvinvointiyhteiskunta turvataan vain uudistamalla

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen pitää SDP:n puoluesihteeri Reijo Paanasen rajua hyökkäystä Kokoomuksen talouspoliittista linjaa kohtaan erikoisena. Hänen mukaansa puolueiden talouspoliittiset tavoitteet eivät juuri eroa, vaan kyse on keinoista. Kaikkien tavoite on korkea työllisyys.

”Mitä useammalla suomalaisella on mahdollisuus tehdä työtä, sitä varmemmalla pohjalla hyvinvointipalveluidemme rahoitus on. Kokoomus haluaa rakentaa sellaista Suomea, jossa jokaiselle löytyisi töitä ja riittävä toimeentulo. Työn verotuksen keventäminen on hyvää talouspolitiikkaa siksi, että se parantaa ostovoimaa ja kannustaa työhön, kouluttautumiseen ja yrittämiseen”, Satonen painottaa.

Satosen tukee maatalousministeri Orpon näkemystä, ettei puolueiden pidä hirttäytyä enää toimimattomaksi todettuihin periaatteisiin, kuten 50/50-sääntöön, jonka myötä puolet talouden sopeutuksesta on tehty verojen kiristyksillä. Satosen mukaan uudet veronkiristykset uhkaisivat heikentää suomalaisten ostovoimaa ja suomalaisen työn kilpailukykyä.

”Lopulta tavalliset, työtä tekevät palkansaajat ja yrittäjät maksavat tehtävät veronkorotukset. Harmillisesti Paananen haluaa ymmärtää tahallisesti väärin Kokoomuksen esitykset. Veronkiristysten vastustaminen ja työn verotuksen keventäminen eivät johda tasaverotukseen”, toteaa Satonen.

Satonen pitää merkillisinä Paanasen puheita siitä, että hallitus olisi helpottanut yrittäjien toimintakenttää jo riittävästi ja että nyt poliitikot voisivat vain odotella yritysten tuomaa kasvua. Satosen mukaan tarvitaan lisää päätöksiä yrittäjyyden edellytysten vahvistamiseksi.

”Yhteisöveron laskeminen oli merkittävä päätös yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi, mutta hanskoja ei ole varaa laittaa tiskiin. Yrittäjyyttä on edistettävä purkamalla haitallista sääntelyä ja nopeuttamalla lupaprosesseja. Verotuksen pitää kannustaa riskinottoon ja työntekoon. Tarvitsemme oikeita uudistuksia, emmekä missään tapauksessa lisää velkaelvytystä, jolla ongelmia piilotellaan ja ratkaisuja lykätään,” Satonen painottaa.

Satonen penääkin puolueilta huomion kiinnittämistä veronkorotusten sijasta rakenteellisiin uudistuksiin.

”Suomen on kerta kaikkiaan siirryttävä tulonjakopolitiikasta tulontekopolitiikkaan, koska muuten meiltä loppuu jaettava. Vain uudistamalla hyvinvointiyhteiskunta voidaan turvata”, painottaa Satonen.

 

Comments are closed.