Kevyempi palkkaverotus on ahkeran työntekijän paras ystävä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen kummastelee muiden pääpuolueiden työn arvostusta vieroksuvaa linjaa. Viime aikoina niin keskusta, sdp, perussuomalaiset kuin vasemmistoliittokin ovat ehdottaneet kansanrintamahengessä työn verotuksen kiristämistä ja progression jyrkentämistä.

Viimeksi tänään tiistaina sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne väläytti veronkiristyksiä ja progression jyrkentämistä MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

”Työnteko on ainut keino, jolla hyvinvointiyhteiskunnan palvelut voidaan jatkossakin turvata. Tästä kaikki puolueet ovat samaa mieltä. Työstä käteen jäävän palkan pitää kannustaa työhön ja yrittämiseen. Nyt kuitenkin sanat ja teot tuntuvat olevan pahasti ristiriidassa. Esitykset työn verotuksen kiristämisestä ovat lyhytnäköistä politiikkaa, joka pahimmillaan rapauttaa innon työntekoon”, painottaa Satonen.

Satonen muistuttaa, että työn verotus on jo tällä hallituskaudella kiristynyt pääomatulojen progression ja alimpiin tuloluokkiin kohdistettujen ansiotuloverotuksen indeksitarkistuksen kautta. Satonen painottaa, että uudet kiristykset työntekoon on torjuttava.

”Suomi ei nouse verottamalla. Veroaste on kerta kaikkiaan saatava Suomessa laskuun. Kireästä verotuksesta on tullut koko taloutemme elinvoimaa kuristava taakka,” Satonen kertoo.

Satosen mukaan ainoa keino työn kannustavuuden lisäämiseksi on varmistaa, ettei työn verotus ainakaan kiristy. Kokoomus on Satosen mukaan esittänyt työn verotuksen keventämisen kohdistamista kaikkiin tuloluokkiin. Satonen toivoo, että myös muut puolueet suhtautuisivat myönteisemmin ahkeroivia suomalaisia kohtaan.

”Kokoomukselle kaikkein tärkeintä on työ. Sitä pitää tehdä Suomessa enemmän, ja siitä pitää jäädä jotain käteen. Työnteon ja yrittämisen pitää näkyä omassa tilinauhassa. Työnteon kannustavuudesta on pidettävä kiinni, eikä progressiota pidä enää kiristää. Suomen tulee olla maa, jossa opiskelu ja ahkeruus kannattavat. Kevyempi palkkaverotus parantaa myös tavallisen suomalaisen työntekijän ja yrittäjän ostovoimaa, mikä on tässä tilanteessa tärkeää, ” Satonen painottaa.

 

Comments are closed.