Yrittäjä kiittää fiksua virkamiestä, kunhan asiat hoidetaan järkevästi!

Eduskuntavaalikampanjansa Tampereella avannut Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen vaatii esteiden raivaamista yritysten kasvun ja investointien tieltä.

”Suomi ei nouse tästä suosta, mikäli emme saa talouteemme vauhtia. Tilanne on huolestuttava, sillä investointien määrä on romahtanut peräti vuoden 2005 tasolle. Nyt tarvitaan jämeriä toimia, jotta suunta muuttuu. Tarvitsemme ennakoitavia päätöksiä ja lupaprosessien vauhdittamista. Puolueiden pitää ehdottomasti sitoutua siihen, ettei elinkeinoelämän niskaan kaadeta enää uusia yrittäjyyttä ja työntekoa murentavia kustannuksia”, painottaa Satonen.

Satonen esittää lisäksi viranomaisille käsittelytakuun ottamista käyttöön ja valitusoikeuden rajoittamista toisten viranomaisten tekemiin päätöksiin yritysten lupamenettelyiden vauhdittamiseksi.

”Tuntuu maalaisjärjen vastaiselta, että vuosien mittaan lisätyllä sääntelyllä ja byrokratialla on asetettu lisää esteitä kasvun ja työpaikkojen tielle. Erityisesti lupamenettelyihin on saatava lisää potkua, sillä arvioiden mukaan byrokratian rattaissa odottaa investointeja lähes 3,5 miljardin euron edestä. Fiksumpi tapa hoitaa asioita vauhdittaa investointeja ja luo työtä. Kyllä suomalainen yrittäjä kiittää fiksua virkamiestä, kunhan asiat hoidetaan järkevästi!” toteaa Satonen.

Satonen penää kaikilta puolueilta sitoutumista poukkoilevien päätösten lopettamiseen.

”Talouspolitiikan merkittävät päätökset on tehtävä välittömästi vaalikauden alussa. Ennustettavuuden vahvistamiseksi yrittäjien on tiedettävä, mitä muutoksia toimintaympäristössä tapahtuu seuraavina vuosina. Linjakas tapa tehdä päätöksiä on paras keino edistää yritysten menestymistä ja uusia investointeja”, painottaa Satonen.

 

Comments are closed.