Verkkouutiset 15.2.: Kokoomuksen Arto Satonen: Hienoa, että vihreät ovat asettuneet työmyönteiselle linjalle

Arto Satosen mukaan suomalainen hyvinvointiyhteiskunta menestyy vain, mikäli Suomessa on mahdollisimman paljon työtä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen on tyytyväinen, että vihreät on asettunut samalle kannalle kuin kokoomus linjaus työperäisestä maahanmuutosta.

– Kokoomus esitti strategisessa hallitusohjelmassaan viime viikolla, että ulkomaalaisten työntekijöiden saatavuusharkinnasta on luovuttava työperäisen maahanmuuton lisäämiseksi. Hienoa, että myös vihreät ovat asettuneet työmyönteiselle linjalle, Satonen kommentoi tiedotteessaan.

Monet suomalaisyritykset ovat Satosen mukaan kokeneet, että nykyinen saatavuusharkinta on monimutkainen, hidas ja liian byrokraattinen jotta yritykset voisivat paremmin hyödyntää ulkomaista työvoimaa.

Työvoiman saatavuusharkinnalla tarkoitetaan, että EU- ja ETA-alueen ulkopuolinen ei saa työlupaa, ennen kuin on selvitetty löytyykö Suomesta sopivia työntekijöitä.

Arto Satosen mukaan yhteiskunnallemme on vain eduksi, että voimme houkutella ulkomaisia osaajia vauhdittamaan yritystemme kasvua ja menestystä.

– Tiukat rajoitukset vaikuttavat useiden yritysten toimintaan, sillä edes avainhenkilöiden palkkaaminen yrityksen palvelukseen ilman saatavuusharkintaa ei ole mahdollista. Tämä voi pahimmillaan johtaa yrityksen sijoittumiseen muualle kuin Suomeen. Ulkomainen asiantuntija voi olla yritykselle merkittävä kilpailuetu, Satonen kommentoi.

Satosen mielestä ulkomaista työvoimaa tarvitaan Suomeen, sillä joka vuosi eläkkeelle jääviä on enemmän kuin työmarkkinoille tulevia, minkä vuoksi työikäisen väestön määrä laskee. Hänen mukaansa keskeistä on kuitenkin myös se, että tällä hetkellä vailla työtä oleville suomaisten työllistämiseksi tehdään kaikki voitava laskemalla palkkaamisen kynnystä ja vahvistamalla yrittäjyyden edellytyksiä.

– Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta menestyy vain, mikäli Suomessa on mahdollisimman paljon työtä. Jo nyt joillekin aloille on vaikeaa löytää työntekijöitä kotimaasta, joten ulkomaisille työntekijöille on tarvetta. Saatavuusharkinnasta luopuminen on ensimmäinen askel ulkomaisten työntekijöiden houkuttelemiseksi Suomeen, Arto Satonen kiteyttää.

 

Comments are closed.