Leikkauksistakin pitää uskaltaa puhua

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen pitää tärkeänä, että ennen vaaleja puhutaan rehellisesti myös julkisen talouden tasapainottamisesta. Satonen pitää erikoisena SDP:n ryhmäpuheenjohtajan Jouni Backmanin viikonlopuista lausuntoa, että leikkauslistoilla ei pitäisi ”elvistellä” ennen vaaleja.

”Ei asioista niiden oikeilla nimillä puhuminen ole ”elvistelyä”, vaan tarpeellista keskustelua. Suomi ottaa velkaa useita miljardeja joka vuosi. Äänestäjillä on oikeus tietää, mitkä puolueet ovat valmiita lopettamaan velkaantumisen määrätietoisin ottein, ja mitkä perustavat politiikkansa toiveille. Velkaantumisen jatkaminen ei ole vastuullista. Velka jää lapsillemme ja ennen pitkään edessä on hallitsematon äkkijarrutus ja palveluiden alasajo, jos emme tervehdytä talouttamme”, Satonen toteaa.

Satonen painottaa, että velkaantumisen lopettamisen lisäksi tarvitaan talouskasvua ja työtä luovia ratkaisuja. Satosen mukaan talouden sopeuttamista puhuminen ei ole pois kasvuedellytyksiltä.

”Tarvitsemme sekä-että -asennetta, emme pelkästään velkaantumisen lopettamista tai talouskasvua. Totta kai talouskasvua on saatava aikaan kaikin keinoin. Suomi tarvitsee verotuksen uudistamista kannustavaksi, kannustinloukkujen purkamista, työllistämisen kynnysten madaltamista, byrokratian karsimista ja yritystoimintaa haittaavan sääntelyn vähentämistä. Mutta ei näiden uudistusten tekeminen poista tarvetta tasapainottaa julkista taloutta. Sen vuoksi on tärkeää, että äänestäjille kerrotaan, aikooko puolue edes puuttua asiaan, ja millä tavoin”, painottaa Satonen.

Satonen penää puolueilta suorapuheisuutta ja rehellisyyttä talouskeskusteluun.

”Jos puolue ei edes suunnittele tasapainottavansa taloutta vaan luottaa velkaelvytyksen ihmeeseen, on tämäkin kerrottava. Esimerkiksi vasemmistoliitto on tehnyt rehellisesti selväksi, että se haluaa kiihdyttää velkaantumista. Vaikka olen täysin eri mieltä, arvostan suorapuheisuutta. Myös SDP:n tulee valtiovarainministeripuolueena sanoa suoraan, aikooko se lopettaa velkaantumisen vai ei,” Satonen vaatii.

 

Comments are closed.