Arto Satosen kampanjassa mukana: Kai Muttilainen

Jaa että miksi Arto?

Tarinani Arton kanssa alkoi ehkäpä kymmenisen vuotta sitten. Tamperelainen shakkielämä oli silloin samassa tilanteessa kuin sen jääkiekkoelämä aina välillä. Voimaa ja taitoa piisasi mutta ei ihan terävimpään kärkeen saakka. Niinpä kaksi SM-liigassa pelaavaa tamperelaista shakkikerhoa päätti yhdistyä ja alkoi tapahtua. Yhdistyttyään uudeksi Tammer-Shakiksi se on tähän päivään mennessä voittanut mm. kolme Suomenmestaruutta ja useita himmeämpiä mitaleja. Tammer-Shakki uudisti tuohon aikaan myös junioritoimintaa. Naapurikerhon Vammalan Shakkikerhon silloinen pj Arto Satonen soitteli minulle ja kyseli, olisiko meillä jotain nuoria kykyjä, joita voisimme antaa lainaksi heidän kerhoonsa ja jotka haluaisivat koittaa siipiään jopa SM-tasolla. Kerhomme luovutti mielellään muutaman pojan kasvamaan naapuriin, sillä edustusjoukkueemme oli paisunut jopa niin isoksi, etteivät enää perustajatkaan sinne oikein mahtuneet. Ja sitä paitsi takaisin he sieltä kuitenkin tulevat. Molemmat seurat olivat tyytyväisiä; juniorit saivat arvokasta peliaikaa ylimmällä sarjatasolla ja ”farmiseuramme” Vammalassa sai kovasti sen kaipaamiaan nuoria nälkäisiä vahvistuksia pysyäkseen SM-liigassa.

Olimme Arton kanssa shakkiasioitten kautta yhteydessä kuukausittain ja kyllähän siinä opittiin tuntemaan myös toisemme. Arto pyrki toiselle vaalikaudelle v. 2007 ja pyysi minuakin tukijoukkoihinsa. Ei minun kauaa tarvinnut miettiä; kaveri puhui asiaa ja puoluekin oli se ainut oikea, sillä olin aikoinaan myös itse Kokoomuksen nuorten toiminnassa mukana täällä Tampereella. Näihin aikoihin Arto toimi myös Suomen Keskusshakkiliiton puheenjohtajana eli siinäkin oli yksi syy kannustaa Arto parlamenttiin uudestaan. Yhteistyömme jatkui edelleen ja kun Tammer-Shakki voitti v. 2011 toisen liigamestaruutensa, oli Arto mukanamme juhlimassa tätä Ideaparkissa käydyssä shakkitapahtumassa. Hän piti siellä simultaaninäytöksen yhteensä 11 pelaajaa vastaan. Yksi pelaajista oli muuten silloinen eduskunnan puhemies Sauli Niinistö, jonka Satonen nappasi mukaansa eduskunnasta! Itse taisin olla ainoa, joka Arton voitti. No eihän farmiseuran mies nyt isompaansa saa voittaa. Viimeisin kerhojemme yhteishankinta taisi olla viime keväänä Ellivuoressa järjestetty kansainvälinen turnaus, johon osallistui niin Suomen parhaita shakkaajia kuin myös monia Baltian ja Pohjoismaiden edustuspelaajia.

Nyt Arto pyrkii jo neljännelle kaudelle. Kokemusta on tullut lisää roppakaupalla. Valiokuntien jäsenyydet ovat vaihtuneet puheenjohtajuudeksi ja Arto onkin nykyään se mies, jota kuunnellaan puolueessa. Tästä hienona osoituksena on esim. puolueensa eduskuntaryhmän puheenjohtajuus. Itselläni on 87-vuotias äiti, jonka asioita hoidan työni ohessa. Kunnioitan Arton tietämystä esim. omaishoidon alalta eikä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin puheenjohtajuuskaan miestä pahenna, Päinvastoin! On hienoa, että kiireisestä miehestä löytyy aikaa perehtyä myös Pirkanmaan ja Tampereen asioihin. Arto on puhunut myös paljon sisäisen turvallisuuden ja oikeuden takaamisesta. Oikeushallinnon alalla työskentelevänä olen hänen kanssaan samaa mieltä myös poliisiin ja oikeuslaitokseen kohdistuvista artikkeleista.

En siis näe yhtään syytä olla äänestämättä Artoa eduskuntaan nyt jo neljännen kerran.

Hyvää kevättä kaikille!

Kai Muttilainen
pj Tammer-Shakki ry
haastemies, Pirkanmaan käräjäoikeus

 

Comments are closed.