Puolueiden kasvu- ja työllisyystavoitteet hyviä, konkretia puuttuu

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen perää muilta puolueilta konkretiaa sanojensa taakse puhuttaessa valtiontalouden tasapainottamisesta. Kaikki puolueet ovat nyt sanoneet, että Suomi tarvitsee kasvua ja työllisyyttä. Tähän mennessä ainoastaan Kokoomus on kuitenkin esittänyt uskottavan listan rakenneuudistuksista, joilla työpaikkoja luodaan.

”Kokoomuksen esittämät luvut uusista työpaikoista perustuvat asiantuntijoiden ja virkamiesten arvioihin ja ne ovat selkeästi sekä avoimesti avattu mallissamme. Suomi on noussut ja nousee vain työn kautta”, sanoo Satonen.

”Suomi ei totisesti ole tilanteessa, jossa taloudenhoito voidaan laskea hyvän uskon tai näpertelyn varaan. Esimerkiksi SDP luottaa kahden prosentin kasvuun, mutta ei kerro millä keinoin se saavutetaan. Perussuomalaiset ja Keskusta taas esittävät ratkaisuiksi biotaloutta ja digitalisaatiota. Nämä ovat hyviä tavoitteita, mutta eivät riittäviä keinoja. Toivoisin Kokoomuksen tapaan muidenkin puolueiden kertovan avoimesti äänestäjille työlistansa”, Satonen jatkaa.

Kokoomuksen kymmenkohtaisessa työlistassa on esitelty selkeät suuntaviivat, miten Suomeen luodaan yli 100 000 työpaikkaa. Kokoomus esittää muun muassa, että työnteon ja työllistämisen on oltava aina kannattavaa, on rakennettava eheämpiä työuria ja parannettava naisten asemaa työmarkkinoilla.

Kokoomuksen työlista on luettavissa osoitteessa http://www.kokoomus.fi/uutiset/kokoomuksen-tyolista/.

 

Comments are closed.