Arto Satosen kampanjassa mukana: Antero Saksala

Kilpailukykyä syntyy vain rakenteita uudistamalla

Pirkanmaa on yksi vahvimpia maakuntia Suomessa. Silti meidänkin maakunnan – kuten koko Suomen – hyvinvoinnin kasvu rakentuu uuden kehittämiseen ja vanhojen rakenteiden uudistamiseen. Ei riitä, että velkaelvytykselläkorjataan kunnossa olevia teitä ja homeisia kouluja. Tällä tarvitsemaamme kilpailukyvyn lisäystä ei synny.

Me tarvitsemme konkreetteja tukitoimia kasvuyrityksillemme, jotta ne kykenevät luomaan uusia vientituotteita. Pirkanmaalla on lukuisia tällaisia uuden osaamisen yrityksiä, jotka voivat kasvaa ja luoda sen myötä pysyviä uusia työpaikkoja. Yliopistojemme ja ammattikorkeakoulujemme vahvistuvalla yhteistyöllä on tärkeä ja vastuullinen osa tässä työssä.

Me tarvitsemme välttämättä myös julkisen sektorin rakenteiden ja toimintatapojen uudistumisen. Tämä uudistuminen olisi jo nyt hyvässä vauhdissa, jos nyt päättyvällä eduskuntakaudella puolueet olisivat kyenneet luomaan mallin, joka olisi saanutkuntakentän hyväksynnän ja sitoutumisen uudistusten tielle. Kulunut kausi todisti, että vastuullisiin tehtäviin suuria uudistuksia toteuttamaan tarvitaan kokeneita sekä maakunnat ja tuntevia edustajia.

Uusi hyväksytty kuntalaki mahdollistaa palvelujen tuottamisen näkökulmasta tarkoituksenmukaiset kuntarakenteet ja asiakaslähtöiset kuntapalvelut. Uudet tietotekniset ratkaisut helpottavat kehitystä ja palvelujen tuottamista suuresti. Palvelujen järkevä tuottaminen kuntalaisille ei tarvitse 18 maakuntaa ja yli 300 sataa kuntaa. Luvut puolittamalla ja luomalla järkevä tehtävienjako kuntien ja maakuntien välille mahdollistetaan ratkaisu, joka omalta osaltaan vahvistaa maamme kilpailukykyä.Samalla voidaan myös korjata esim terveyspalvelujen yhdenvertainen saatavuus kaikille kansalaisille.

Maamme taloudellinen ahdinko ja uudistusten välttämättömyys pitää jokaisen uuden kansanedustajan tiedostaa vahvasti. Niiden tulee yhdessä ulkoisten turvallisuustekijöiden kanssa ohjata edustajien työtä ja poliittisia ratkaisuja. Pirkanmaalaisena äänestäjänä edellytän ehdokkaaltani kokemusta ja näyttöä tehtävien tunnollisesta hoitamisesta – niin pienissä kuin vaativissakin asioissa. Minulle Arto Satonen on tällainen mitat täyttävä ehdokas. Hän on ansioitunut useamman kauden kansanedustaja, jolla on luottamusta yli puoluerajojen. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana hän on noussut yhdeksi valtakunnan vaikuttajaksi. Mutta ennen kaikkea: hänen jatkuva aktiivinen yhteydenpitonsa äänestäjiinsä tekee hänestä todellisen kansan edustajan.

Antero Saksala
kunnallisneuvos
Pirkkala

 

Comments are closed.