Arto Satosen viikkoviesti – viikon aiheena hallitusohjelma.

Arvoisa lukija!

Takana on kahden ja puolen viikon neuvottelut, joiden aikana Suomelle on tehty suuntaviivat vuodelle 2015-19. Nyt valmistunut hallitusohjelma on erittäin kunnianhimoinen. Tavoitteena on kääntää Suomen talous nousuun ja pelastaa hyvinvointiyhteiskunta.

Tämä ohjelma sisältää 4 miljardin suorat säästöt ja 10 miljardin tasapainottamisen. Tämän voi suhteuttaa siihen, että valtion budjetti on hieman yli 50 miljardia. Kyse on siis isoista säästöistä, jotka vaikuttavat suoraan kaikkien suomalaisten elämään. Säästöt ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta velkaantuminen saadaan kuriin. Säästöt on pyritty toteuttamaan siten, että ne ovat mahdollisimman oikeudenmukaisia.

Suomi ei lähde nousuun säästämällä, vaikka se onkin välttämätöntä. Tärkeintä on saada aikaan talouskasvua. Tätä hallitus tavoittelee kilpailukykyä vahvistavalla työmarkkinareformeilla, veronkevennyksillä palkkaverotukseen ja pienten yrityksen verotukseen. Hallitus tekee myös 1,6 miljardin investointipaketilla, jossa panostetaan hallituksen osaamisen ja hyvinvoinnin, energian ja työllisyyden kärkihankkeisiin, että tieverkon kuntoon.

Eduskunta valitsee pääministerin huomenna ja perjantaina nimitetään uusi hallitus. Hallituksen ohjelma on eduskunnassa tiedonantokäsittelyssä ensi tiistaina ja keskiviikkona. Se on samalla uuden eduskunnan ensimmäinen ison luokan poliittinen debatti.

Hallitusohjelma kokonaisuudessaan on luettavissa täällä.

Yst. Terv Arto

 

Comments are closed.