Hallituksen toimet edistävät työllisyyttä merkittävästi

Tiedote

8.9.2015

 

Kokoomuksen Satonen: Hallituksen toimet edistävät työllisyyttä merkittävästi

 

Hallituksen tiistaina ilmoittamat toimet ovat merkittäviä Suomen nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa.

”Nykyinen työllisyyden taso ei riitä takaamaan laadukkaita koulutus- ja terveydenhoitopalveluita ja sosiaaliturvaa tulevaisuudessa. Sen takia on välttämätöntä, että saadaan työllisyys kasvuun ja siihen tehokkain keino on pienentää yksikkötyökustannuksia”, muistuttaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen.

 

Satonen alleviivaa, että Suomen työllisyystilanne on vaikea ja kilpailukyky keskeisiä kilpailijamaita heikompi. Toimenpiteet on tehtävä, jotta työn teettäminen olisi entistä kannattavampaa ja yhä useampi suomalainen työllistyisi.

 

Hallituksen toimet ovat Satosen mukaan erinomainen osoitus hallituksen päätöksentekokyvystä.

”Kansalaiset ovat odottaneet hallitukselta päätöksiä, ja nyt niitä tehtiin”, Satonen kiittelee.

 

Satonen muistuttaa, että vaikka toimenpiteet ovat vaikeita ja osin kipeitä, toimenpiteiden kokonaisuudella saadaan kilpailukyvyn ja työllisyyden lisäksi turvattua julkisen talouden tasapaino sekä pelastettua hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjaa.

Satonen muistuttaa, että hallitus joutuu tekemään korvaavat toimenpiteet, koska yhteiskuntasopimusta ei pystytty tekemään kolmikantaisesti, mikä olisi ollut paras ratkaisu.

 

Lisätietoja:

Arto Satonen

050 511 3110

 

Comments are closed.