Kotoutumisessa onnistuttava

Tiedote

11.9.2015

 

Kokoomuksen Satonen: Kotoutumisessa onnistuttava

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen pitää välttämättömänä, että Suomesta turvapaikan saaneiden kotouttamisessa onnistutaan. Satonen perää lisää resursseja kieliopintoihin ja työllistämistä tukeviin toimiin.

 

”Kielen oppiminen on tärkein kotoutumista tukeva toimenpide ja sitä kautta myös avain siihen, että ihminen integroituu yhteiskuntaan ja pystyy jatkossa hankkimaan oman elantonsa”, Satonen muistuttaa.

 

Satonen peräänkuuluttaa, että turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen vaatii sekä poliittisilta tahoilta että viranomaisilta entistä vahvempaa keskinäistä yhteistyötä, jotta turvapaikkamenettelyn prosessi on tehokas, ja oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kotouttaminen pääsee jouhevasti käyntiin. Turvapaikkaprosessin on oltava tehokas ja pystyttävä auttamaan aidosti hädässä olevia ihmisiä.

 

”On tärkeää, että kaikki myönteisen oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat myös saadaan kotouttamistoimien piiriin. Tukijärjestelmä on oltava sellainen, että se aktivoi ihmistä opiskelemaan kieltä, koska se on työllistymisen kannalta ehdoton edellytys”, Satonen summaa.

 

Lisätietoja:

Arto Satonen

050 511 3110

 

Comments are closed.