Arto Satosen viikkoviesti – viikon aiheina tasavallan presidentin puhe sekä teiden korjausvelka.

Arvoisa lukija!

 

Eduskunnan istuntokausi pyörähti liikkeelle rivakasti. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe valtiopäivien avajaisissa oli viikon ehdoton kohokohta. Se on yksi merkittävimmistä presidentin pitämistä puheista ja herätti huomiota myös kansainvälisesti. Merkittäviä asioitakin jo ratkottiin. Korjausvelkatyöryhmä sai työnsä valmiiksi ja nyt laitetaan teitä, rautateitä ja vesiväyliä kuntoon 600 miljoonalla eurolla.

 

Presidentti linjasi maahanmuuttopolitiikkaa realistiselta pohjalta

 

Sauli Niinistön puhe maahanmuutosta osui asian ytimeen. Kansainväliset lait ja varsinkin niiden tulkinnat on tehty täysin toisenlaisiin olosuhteisiin. Nyt turvapaikanhakijaksi pääsee sanomalla ” asylum seeker ”, vaikka ei olisi mitään perusteita turvapaikkaan. Tämä johtaa siihen, että resurssimme ohjautuvat väärin. Järjestelmän on toimittava siten, että apu kohdistuu niiden henkilöiden auttamiseen, jotka ovat oikeasti avuntarpeessa.

 

Presidentin puhe kokonaisuudessaan löytyy tästä. Kannattaa lukea! http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=341374&nodeid=44810&contentlan=1&culture=fi-FI

 

Korjausvelkaa kurotaan kiinni – rahaa teihin, rautateihin ja vesiväyliin!

 

Hallitusohjelman linjausten mukaisesti Sipilän hallitus tarttuu infran korjausvelan korjaamiseen peräti 600 miljoonan paketilla. Lisäksi on tulossa 365 miljoonan paketti myöhemmin. Nyt tehdyillä päätöksillä on merkittäviä vaikutuksia elinkeinoelämälle. Puukuljetuksia helpotetaan, biotaloutta edistetään ja teollisuuden kuljetusreitteihin panostetaan.

 

Pirkanmaalle tässä ratkaisussa on merkittäviä panostuksia raideliikenteeseen Riihimäki-Tampere-Seinäjoki radalle, jolle kohdistuu yli 70 miljoonaa euroa. Tuettavia tiehankkeita on ympäri maakuntaa aina reuna-alueilta Tampereen keskustaa myöden. Punkalaidun-Sastamala tieosuus saa 550000 , mikä on todella tarpeen. Teitä parannetaan myös mm. Nokia-Häijää ja Kiikka-Lavia osuuksilla ja monilla muilla yhteyksillä.

 

Lista kokonaisuudessaan löytyy täältä: http://www.liikennevirasto.fi/documents/20473/182908/Korjausvelka_l%C3%A4ht%C3%B6kohdat_uusi/89fb46ef-a494-4586-8e72-4d2fc48cc0a4

 

 

Hyvää viikonloppua toivottaen!

 

Arto

 

Comments are closed.