Arto Satosen viikkoviesti – viikon aiheina puoluekokous

Arvoisa lukija,

 

Tämän viikon viesti tulee Lappeenrannasta Kokoomuksen puoluekokouksesta. Täällä on tänään valittu Kokoomukselle uusi puheenjohtaja köyliöläissyntyinen turkulainen Petteri Orpo. Tunnen Petterin hyvin pitkältä ajalta ja pidän häntä hyvin kyvykkäänä tehtävään. Vuosia olen tehnyt Petterin kanssa läheisesti yhteistyötä. Petterin toimiessa eduskuntaryhmän puheenjohtajana tuin hänen työtä ryhmän varapuheenjohtajan roolissa.

 

Puheenjohtajakilpailun voittaja oli Kokoomus, kuten Alexander Stubb puheessaan sanoi. Orpon, Stubbin ja Lepomäen puheenjohtajakierros keräsi isoja yleisöjä ja mahdollisti tarpeellisen keskustelun puolueen linjasta ja järjestötoiminnan kehittämistarpeista. Puheenjohtajakilpailu oli hyvähenkinen, josta kiitoksen ansaitsevat ehdokkaat, kampanjapäälliköt ja tukijat.

 

Alexander Stubbin puheenvuoro valinnan jälkeen oli hyvin tunteikas. Stubb antoi välittömästi täyden tukensa Orpolle ja vetosi puolueen yhtenäisyyden puolesta. Petteri Orpolla oli edukuntaryhmässä erittäin laaja tuki ja lisäksi naisten, nuorten ja opiskelijaliittojen puheenjohtajat tukivat Orpoa. Orpolla on siten hyvä mahdollisuus yhdistää joukot heti ja lähteä viemään puoluetta menestyksellisesti kohti kunnallisvaaleja.

 

Alexander Stubb ansaitsee kiitokset kaksivuotiskaudestaan vaikeana aikana. Stubb teki töitä valtavasti ja hänen ansiotaan oli onnistunut loppukiri eduskuntavaaleissa. Oma yhteistyöni Stubbin asiakysymyksissä oli koko ajan hyvää. Monissa kokoomuslaisille tärkeissä asioissa edettiin Stubbin kaudella. Näitä ovat esimerkiksi talouden tasapainottaminen, suomalaisen työn kilpailukyvyn parantaminen, soten valinnanvapaus, koulutussopimus ja normien purkaminen. Lisäksi Stubbin panos kansainvälisellä tasolla on ollut erittäin merkittävä.

 

Elina Lepomäki teki hienon kampanjan ja teki merkittäviä poliittisia avauksia. Elina nosti hyvin esille kokoomuslaisia vapauden ja vastuun arvoja. Lepomäki löi itsensä kampanjan myötä suomalaisten tietoisuuteen ja tulee jatkossa olemaan merkittävä vaikuttaja suomalaisessa politiikassa.

 

Petteri Orpon voiton sinetti puheenjohtajavaalissa tuli vahvalla esiintymisellä tänään aamulla  puoluekokouksessa. Orpo kertoi järjestöväkeä koskettaneen oman tarinansa köyliöläisestä kokoomusnuoresta Suomen politiikan huipulle. Orpo on todellakin käynyt läpi kaikki vaiheet kampanjateltan pystyttäjästä ja kahvin keittäjästä ministeriksi asti. Puolue saa Orposta johtajan, joka tuntee Kokoomuksen ja kokoomuslaiset.

 

Petteri Orpon puheessa oli myös vahva sanoma mahdollisuuksien tasa-arvon puolesta. Kokoomuksen tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikilla lapsilla on mahdollisuus vanhempien varallisuuteen katsomatta päästä osalliseksi, kouluttautua ja menestyä. Orpon johdolla Kokoomus tavoittelee yrittäjien lisäksi entistä vahvemmin myös palkansaajien ääniä.

 

Tulevan viikon aikan selviää kuka pelaa milläkin paikalla Petteri Orpon joukkueessa. Eduskuntaryhmä tekee ministerivalinnat aikanaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että kokoomuslaiset lähtevät yhdessä rintamassa Orpon johdolla viemään puoluetta ja isänmaata eteenpäin. Täällä Lappeenrannassa ei ole enää kolmea joukkuetta, vaan yksi ja entistä vahvempi Kokoomuksen joukkue.

 

Terveisin Arto

 

 

Comments are closed.