Arto Satosen viikkoviesti – viikon aiheena henkilöstövaihdokset

Arvoisa lukija,

 

Eduskunnan kevätkausi päättyi tänään viimeisiin äänestyksiin. Viimeisellä viikolla huomio keskittyi pitkälti henkilövalintoihin. Kokoomus uusi johtonsa ja Keskustassakin vaihtui eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kun Matti Vanhanen teki tilaa Antti Kaikkoselle. Siunatuksi lopuksi Keskustan eduskuntaryhmä antoi omalle maa- ja metsätalous ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle kirjallisen varoituksen Metsähallituksen toimitusjohtajan valinnasta. Tiilikainen kuitenkin jatkaa ministerinä. Myös Kokoomuksen maataloussiivestä on arvosteltu Härmälän syrjäyttämistä.

 

Oma työni jatkuu varapuhemiehenä

 

Kokoomus uusi joukkuettaan eturivissä ja samalla myös omat tehtäväni vaihtuivat. Tänään tulin valituksi 132 äänellä eduskunnan varapuhemieheksi, Kokoomuksen eduskuntaryhmältä sain yksimielisen tuen. Varapuhemiehen tehtäviin on ryhmäjohtajan paikalta siirrytty Kokoomuksessa ennenkin, viimeksi Pekka Ravi 2011.

 

Tehtävänkuvani muuttuu merkittävästi. Kun ryhmän puheenjohtaja on politiikan etulinjassa ajamassa oman puolueensa tavoitteita ja johtamassa eduskuntaryhmän päivittäistä työtä, niin varapuhemies katsoo asioita laajemmasta näkökulmasta. Varapuhemiehen tärkeä tehtävä on johtaa eduskunnan keskusteluja ja koko puhemiehistön tehtävä on johtaa eduskunnan toimintaa.

 

Varapuhemiehen ei ole soveliasta käyttää puheenvuoroja salikeskusteluissa. Myös päivän politiikan kannanotoista pidättäydytään. Sen sijaan soveliasta on käyttää pidemmälle katsovia yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Näin aion tehdäkin. Jatkan varmuudella osallistumista talous – ja työllisyyspoliittiseen keskusteluun. Myös ulko- ja puolustuspolitiikka nousee enemmän esille, koska varapuhemiehen roolissa tavataan paljon ulkomaalaisia valtiovieraita.

 

Varapuhemieskin on kuitenkin ihan tavallinen kansanedustaja. Jatkossakin siis lobbaan kotiseutuni ja oman vaalipiirini asioita, kuten tähänkin asti. Olen varmasti mukana myös niillä politiikan sektoreilla, joihin nytkin olen paljon aikaa käyttänyt eli esimerkiksi koulutuspolitiikassa, maataloudessa , liikenteessä ja sote-asioissa. Kokoomuksessa varapuhemies on myös ministeriryhmän jäsen, joten olen mukana päättämässä puolueen keskeisistä linjauksista, vaikka niitä ei enää minun nimelläni ulos kerrotakaan. Ja tietenkin tämä viikkoviesti jatkuu entiseen tapaan.

 

Uusiksi ryhmän varapuheenjohtajiksi Kopra ja Raassina

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmä uusi myös johtoaan tänään. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin jo aiemmin Kalle Jokinen Orimattilasta. Aiemmista varapuheenjohtajista jatkaa Ben Zyskowicz Helsingistä toisena varapuheenjohtajana. Sinuhe Wallinheimo Jyväskylästä jatkaa työvaliokunnan jäsenenä.

 

Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajan vaalissa Lappeenrannan Jukka Kopra voitti niukasti tehtävää aiemmin hoitaneen Nurmijärven Outi Mäkelän. Kopra oli aiemmin työvaliokunnan jäsen. Täysin uutena jäsenenä ryhmän puheenjohtajistoon valittiin kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kuopiolainen lääkäri Sari Raassina. Uutena jäsenenä työvaliokuntaan valittiin Harri Jaskari Tampereelta.

 

Jussin viettoon – Sastamalassa kokko perinteiseen tapaan

 

Seuraavaksi ohjelmassa on rauhoittuminen Jussin viettoon. Toki tänään vielä käyn läpi kevään tapahtumia Huittisten kokoomusväen kanssa. Sitten jännitetään Brexitin tuloksia ja kun Jussiin päästään, niin sitä juhlitaan Sastamalassa rantakahvilan juhannuskokolla perinteiseen tapaan!

 

Viikkoviesti jää nyt tauolle, hyvää kesää!

 

Arto

 

Comments are closed.