Arto Satosen viikkoviesti – viikon aiheina YLE:n studiotuotanto sekä Vammalan aluesairaalan muutokset

Arvoisa lukija,

 

Tämän viikon viesti keskittyy kahteen alueelliseen asiaan Pirkanmaalla. YLE:n myönteiseen päätökseen keskittää studiotuotantoaan Tampereelle, uuteen terveydenhoitolakiin ja sen vaikutuksista sairaaloiden työnjakoon Pirkanmaalla.

 

YLE KESKITTÄÄ STUDIOTUOTANTOAAN MEDIAPOLIKSEEN

 

YLE keskittää omia studiotuotantojaan Mediapolikseen ja vahvistaa toimintaansa Tampereella. Pasilasta siirretään luovien sisältöjen studiotekemistä Mediapolikseen. Mediapoliksessa nykyisin tehtäviä ohjelma-alueita vahvistetaan. Mediapoliksesta tulee entistä vahvempi suomenkielisten lasten sisältöjen ja nyky-Suomen dokumentoinnin keskus. YLE:n omat viihdetuotannot tehdään myös ensisijaisesti Mediapoliksessa.

 

Mediapoliksesta tehdään YLEn omien studiotuotantojen pääkeskus, ensisijainen YLE:n tv-ulkotuotantojen ja tapahtumaurheilun pääpaikka.

 

YLE:n tekemät ratkaisut turvaavat koko Mediapolis-klusterin toimintaa ja ne ovat siten tärkeitä päätöksiä Mediapoliksen kehittymisen kannalta. Luovien sisältöjen vahvistaminen Mediapoliksessa tukee myös alueellista elinvoimaisuutta, koska luovien alojen kehittäminen on yksi Tampereen kaupunkiseudun elinkeinopoliittisista painopisteistä.

 

TERVEYDENHOITOLAKI KESKITTÄÄ LEIKKAUKSET – VAMMALAAN UUTTA TOIMINTAA PSYKIATRIAAN JA KUNTOUTUKSEEN

 

Vammalan aluesairaalan leikkausten osalta maanantai oli vaiherikas päivä. Ensin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto kumosi äänestyspäätöksellä sairaanhoitopiirin hallituksen esityksen leikkausten lopettamisesta Vammalan aluesairaalassa. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, koska jo samana päivänä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta linjasi hallituksen esityksen mukaisesti leikkaustoiminnan keskittämisen 24/7 päivystäviin sairaaloihin. Sairaanhoitopiirin valtuuston äänestyspäätös kertoi kuitenkin siitä, että Pirkanmaalla on laaja poliittinen tahtotila pitää yllä myös Vammalan aluesairaalaa.

 

Leikkaustoiminta siis loppuu lähtökohtaisesti kaikissa aluesairaaloissa eri puolilla Suomea 1.1.2018. Poikkeuksena on vain muutama aluesairaala, jossa potilasmäärästä johtuen on jatkossakin 24/7 päivystys. Pirkanmaalla tämä koskee Valkeakoskea, joka on volyymiltaan Suomen suurin aluesairaala. Pienemmissä sairaaloissa voidaan tehdä edelleen muita kirurgisia toimenpiteitä ja pitää kirurgian erikoisalan poliklinikkaa.

 

Vammalan aluesairaalan toiminnot vahvistuvat psykiatriassa ja kuntoutuksessa. Psykiatrian osastolle perustetaan uusi yksikkö, jonka potilaat koostuvat ensipsykoosin pidemmästä hoidosta, skitsofreniaa sairastavien pidemmästä kuntouttavasta toiminnasta, sekä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aikuisten kuntoutuksesta. Tämä on uutta ja tarpeellista toimintaa, johon ohjataan tätä palvelua tarvitsevat potilaat koko Pirkanmaalta.

 

Vammalan aluesairaalaan tuodaan myös uutta kuntouttavaa toimintaa, jotka keskittyvät erityisesti syöpä ja tuki- ja liikuntaelinten sairauksista kuntoutumiseen. Myös nämä toiminnot palvelevat kaikkia pirkanmaalaisia.

 

Jääkiekkoa, glögiä ja lentopalloa!

 

Tänään pitkän budjettiviikon päätteeksi suuntaan Tampereen sorsapuistoon katsomaan Ilves-Tappara ulkojääottelua. Huomenna jaetaan glögiä Vammalan torilla 9-12, tervetuloa poikkeamaan ja sen jälkeen lähdetään hakemaan VaLePalle vierasvoittoa Mestaruusliigan kärkikamppailusta Loimaan Hurrikaania vastaan.

 

Hyvää Joulunalusviikonloppua!

 

Arto

 

Comments are closed.